Inspiratie

Het verleden loopt als een rode draad door mijn leven en in mijn werk. Ik voel mij thuis bij oud. Oud heeft voor mij aantrekkingskracht. Een verzameling oude voorwerpen of het vinden van iets ouds, is voor mij zoiets als het vinden van een schat.

Ik ben nieuwsgierig naar het verleden, het heeft een verhaal, ik probeer dat verhaal te vertellen. Vooral de verwantschap met het voorwerp die in zijn vergankelijkheid een verborgen herinnering oproept is voor mij essentieel.

Verder laat ik mij inspireren door oude culturen, tekens en symbolen. Bepaalde tekens, waaronder het kruisteken komen bewust en soms onbewust terug in mijn werk. Ook het huis, als omhulsel, als toevluchtsoord, een veilige haven komt geregeld terug.

Mijn werk bestaat uit grafiek, objecten en assemblages. Deze verschillende disciplines hebben een wisselwerking met elkaar. Het ene werk laat weer ander werk ontstaan. Als ik aan het werk ben ontstaan vaak alweer nieuwe idee├źn.


Mijn passie voor oude, verweerde en ogenschijnlijk nutteloze materialen is terug te vinden in mijn atelier, zij inspireren mij voor nieuw werk of worden daarvoor gebruikt. Ik ben altijd op zoek, ik ben een verzamelaar, ik kan alles gebruiken!